RTV Scheldemond

 

 

De Studio van RTV Scheldemond is gehuisvest in het Ledeltheater!

 

 

Radio & TV

RTV Scheldemond is de streekomroep van West Zeeuws-Vlaanderen. Ons tv-kanaal is te ontvangen via Delta (digitale TV, kanaal 111) en onze radiozender kan worden beluisterd via etherfrequentie 96.5 MHz en de livestream op onze website www.rtvscheldemond.nl
Voor meer informatie over betrokken raken bij ons radiostation, kunt u contact opnemen via info@rtvscheldemond.nl

TV

Ons tv-kanaal bestaat uit 2 programmeringen. Tussen 08:00u en 18:00u is er tekst-tv te zien, hierop komen lokale informatie- en nieuwsberichten (stilstaande slides) voorbij en is onze radiozender te horen. Organiseert u een evenement of bijeenkomst in de streek? Of heeft u nieuws waarvan uw buurt- of streekgenoten wellicht op de hoogte willen worden gehouden? We zoeken altijd naar interessante lokale informatie voor op tekst-tv uit alle kernen. Voor de tekstberichten vraagt de redactie om minimaal drie weken van te voren een beknopte omschrijving en relevante details door te sturen van het komende evenement naar info@rtvscheldemond.nl

Tussen 18:00u en 08:00u is er een programma van maximaal een uur dat in carrousel-vorm ieder heel uur wordt herhaald. Dit bestaat uit (bewegende) video-items met films over zoveel mogelijk lokale onderwerpen uit West Zeeuws-Vlaanderen.

Informatieberichten over komende evenementen of nieuws, die worden ingezonden, worden gedeeld onder onze betrokken vrijwillige tv-makers en zij kunnen aangeven of ze er tijd voor en zin in hebben om van het evenement video-opnames te gaan maken. Die opnames worden verwerkt tot leuke video-items die in ons avondprogramma op televisie worden uitgezonden en verspreid via onze social media-kanalen.

RTV Scheldemond is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwillige betrokkenen die het leuk vinden om tv te leren maken.

We zoeken betrokkenen van vrijwel alle leeftijden! 

Er is geen basiskennis nodig; alles kan binnen onze omroep worden geleerd. Ook is er opname- en montage apparatuur aanwezig dat kan worden gebruikt.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij joel@rtvscheldemond.nl