Foto's met een verhaal

7 october 2022

Expositie Covid 23 Peter Verdurmen

In het vroege voorjaar van 2020 werd de wereld opgeschrikt door een gevaarlijk coronavirus. De pandemie greep als een razende om zich heen. Het inspireerde de Zeeuws-Vlaamse fotograaf  Peter Verdurmen tot het maken van een tijdsdocument. De serie is gebundeld in het boek ‘Covid 23’. Uit het werk is  tevens een (reizende) foto-expositie samengesteld.
Peter Verdurmen portretteerde in de twee coronajaren 23 streekgenoten, waaronder IC-verpleegkundigen en andere werkers in de zorg, docenten in het onderwijs, een pakketbezorgster, caféhoudsters, kapsters, een supermarktmedewerkster, balletdocente en theatermaker. De gezichten spreken boekdelen: het zijn onzekere tijden.
De portretten in de serie, in zwart-wit en kleur, worden aangevuld met reportagefoto’s, onder andere van de grens met België, die lang afgesloten was, het toeristenstadje Sluis, normaal zeer druk bezocht, tijdens lockdowns heerste er een desolate sfeer, en massaal medeleven in het openbaar.  

De foto-expositie is van 15 oktober tot 1 december 2022 op werkdagen te zien in het Ledeltheater, Ledelplein 17 in Oostburg.