Erkenning voor samenwerkende Zeeuwse filmtheaters

16 november 2016

Europa Cinemas

De recente krachtenbundeling van de Zeeuwse filmtheaters Cinema Middelburg, fiZI Zierikzee, Ledeltheater in Oostburg en Podium ’t Beest in Goes leidt nu al tot een bijzonder resultaat: erkenning op Europees niveau. Europa Cinemas neemt de vier Zeeuwse filmtheaters op in het Europese netwerk van filmtheaters.

Europa Cinemas werd in 1992 opgericht met steun van het MEDIA programme (Creative Europe) en het Centre National du Cinéma et de l’Image animée (CNC). Het is een filmtheaternetwerk dat zich richt op het vertonen van Europese films. Om deel uit te kunnen maken van het netwerk committeren theaters zich om een significant percentage Europese films te vertonen en speciale projecten voor jongeren te organiseren. Onderling wordt de kennis gedeeld.

Door gezamenlijk als een mini-netwerk te opereren is het de Zeeuwse filmtheaters gelukt toe te treden tot dit Europese netwerk. Europa Cinemas erkent hiermee het belang van de Zeeuwse filmtheaters.

De vier filmtheaters werken samen om de filmcultuur in Zeeland te versterken. Zeeuwse films worden gezamenlijk geprogrammeerd zodat de maker niet bij elk theater afzonderlijk hoeft langs te komen. Ook worden speciale voorstellingen georganiseerd met jonge filmmakers. Het plan is om in de toekomst ook te gaan experimenteren met activiteiten op het gebied van games.

– See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/pick-n-mix/erkenning-voor-samenwerkende-zeeuwse-filmtheaters/#sthash.hW0QtMUh.dpuf