WILLEM VERMANDERE “Op naar de honderd, Willem 80”
Categorie:
muziek, Theater

“Op naar de honderd!” WIllem 80 en 50 jaar op de planken

Willem Vermandere brengt als multidisciplinair kunstenaar op zijn 80e de nieuwe CD ‘Confessies’ uit en gelijktijdig een nieuw boek ‘Als ‘t maar geestig is’ (Lannoo) vol prenten en vertellementen. Reden te meer om dit alles als basis te gebruiken voor zijn nieuw programma “Op naar de honderd, Willem 80”. Zijn nieuwe liedjes hebben het over wat hem bezig houdt of waar hij ‘niet goed van was’. Een verrassend ‘geestig’ programma, waarbij ‘geestig’ niet alleen staat voor grappig gevat maar evenzeer voor het diepgaandere ‘vol van geest’… een doordenkertje -zoals menig andere zinsneden- waar Willem kampioen in is. Mis deze 80e verjaardagstournee niet in het jaar waarin hij 50 jaar op de planken staat. Laat zowel jong en oud meedrijven op zijn unieke muziek en kleurrijke vertellementen. Dit alles krachtig geworteld door histories en emoties vanuit het verleden en het heden van zijn vlakke Vlaamse land.

________________________________________

Citaat van Willem:

“Dat ik in ‘t jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand. Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze vertellementen, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten. Hoe zou een tachtigjarige zanger die zwerftochten door onze lage landen overleven, zonder zijn muzikanten-trawanten: Pol met zijn gitaren, Freddy met zijn blazers en Bart met zijne contrabas.

Zangers zijn zwervers, mensenzot tot hun stokouwe dag, altijd graag onderweg, blanke mannen met zigeunerbloed. Dat wordt een jaren-lang feest”.

Op naar de honderd!

Kaarten

13-03-2022/14.30uur/Willem Vermandere17.00Vriendenprijs
13-03-2022/14.30uur/Willem Vermandere18.50

.