Tjerk Ridder

Tjerk Ridder


Info en tickets

“Drie maanden buiten leven – zonder het alledaags comfort – heeft mijn wereldbeeld doen kantelen“  - Tjerk Ridder

Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Als Tjerk Ridder aan de 1234 kilometer lange tocht begint, is pas één pelgrim hem voorgegaan.  

Hij loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Tjerk liep samen met zijn ezel Lodewijk de ruimt 1200 kilometer lange route van Parijs naar Groningen. Wat betekent solidariteit, saamhorigheid en delen vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit.

Onder muzikale begeleiding van zijn band wisselt Tjerk Ridder vertellingen, songs en filmfragmenten met elkaar af en gaat hij interactie aan met het publiek. Hij laat zien wat het met je doet als alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn.

 

Incl. Pauzedrankje

 

Datum
wo 9-10-2024
Aanvang
20:00 uur
Genre
Muziektheater
Entree
€ 18,50

Tickets

Datum
wo 9-10-2024
Aanvang
20:00 uur
Genre
Muziektheater
Prijs
Normaal: € 18,50