Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen


Info en tickets

Het Concertgebouw Chamber Orchestra werd in 1987 opgericht en is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Het geniet grote faam en wordt jaarlijks uitgenodigd op de grootste Nederlandse podia en voor tournees naar o.a. Turkije, Zuid-Amerika, Spanje, België en Duitsland. Ook verleende het haar muzikale bijdrage tijdens de huwelijksvoltrekking van Koning Willem-Alexander en Maxima.

 

In deze 35e Festivaleditie is dit gerenommeerde orkest een van de hoogtepunten om nog lang van na te genieten.

 

De pianist David Kuyken maakte al tijdens zijn opleiding zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in de Queen Elizabeth Hall in Londen, alwaar hij studeerde bij Peter Feuchtwanger. Hij was prijswinnaar op het Internationale Pianoconcours te Santander in Spanje. Hij ontving daar ook de prijs voor de beste interpretatie van hedendaagse muziek.

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook hoofd is van de afdelingen voor toetsinstrumenten en jong talent en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is een veelgevraagd jurylid, gastdocent aan het Centraal Conservatorium in Beijing en geeft regelmatig meesterklassen in binnen- en buitenland.

 

Mezzosopraan Christianne Stotijn werd geboren in Delft en studeerde viool en zang aan het conservatorium van Amsterdam. De dirigent Bernard Haitink heeft een grote invloed gehad op haar muzikale loopbaan. Onder diens leiding zong zij met orkesten als Het Koninklijk Concertgebouworkest, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en London Symphony Orchestra. Sinds 2014 leidt Christianne Stotijn de Udo Reinemann International Masterclasses te Brussel. Sinds 2021 is Christianne Stotijn als zangdocente verbonden aan de Hochschule für Musik, Würzbura.

 

Programma:

O. Respighi: Il Tramonto

L. van Beethoven: Cavatina

P.I. Tchaikowsky: 5 liederen

E. Chausson: Chanson Perpétuelle

A. Dvorak: Serenade for strings

 

Solisten: Christianne Stotijn, mezzo sopraan en David Kuijken, piano

 

Inclusief Consumptie

 

 

Datum
zo 15-10-2023
Aanvang
15:00 uur
Genre
Klassieke muziek
Entree
€ 29,50

Tickets